Топ 4 на рекордните хонорари и сделки в музикалната индустрия

Знаем, че знаменитостите получават милиони за все свой ангажимент, но някои звезди успяха напълно да шокират дори колегите си с космическите хонорари, които си договориха. Сумите са толкова големи, че спокойно могат да си купят един малък европейски град. Как да не им завиди човек?
Jay Z
 
През 1999 г. Джей Зи основа заедно с двама свои колеги компанията за хип хоп дрехи Rocawear. Благодарение на успешната музикална кариера на певеца, тя се разви и реализира продажби в размер на 700 млн. долара. Деймън Даш напусна фирмата и през 2007 г. Джей я продаде на Iconix, които му платиха 214 млн. долара за неговия дял.

Madonna

Live Nation е една от най-големите музикални компании в света и не пести средства, за да привлече в редиците си големите имена. През 2007 г. фирмата даде на Мадона 120 млн. долара с уговорката тя да издаде следващите си 3 албума при тях.

50 Cent
 
50 Cent се превърна във фактор в сферата на хип хопа и рапа. Той бързо натрупа милиони и слава и през 2007 г стана собственик на енергийната напитка Vitamin Water. Компанията производител бе купена от Coca Cola за 4.1 млрд. долара, а от тях певецът получи 200 млн. След данъците сумата се стопи на половина, но пак си остава внушителна.

Dr.Dre

През 2014 г. Д-р Дре направи една от най-големите сделки в историята на музиката. Неговата компания за слушалки бе купена от Apple за 3 млрд. долара. Част от парите отидоха при съдружника му Джими Йовайн, а Дре увеличи банковата си сметка с 620 млн. долара преди данъците.

 

 

 

източник: bgreality.bg