Топ 5 на най-тъжните хип-хоп песни написани по действителен случай

 

1.T.I ft Justin Timberlake – “Dead and Gone”

Песента е посветена на приятеля на T.I –Phil, който е убит след стрелба в нощен клуб. Бандата от гангстери, която напада компанията на T.I има за цел да убие рапъра, но приятелят му Phil поема куршума, който е предназначен за него. След смъртта му T.I се чувства виновен и решава да напише песен за приятеля си.

2. Ghostface killah ft Mary J. Blige – “All that I Got is You”

Ghostface се връща към миналото със своята песен „All that I got is you”. Рапарът живее с страшна бедност преди да стане известен, затова как едвам е свързвал двата края той разказва в песента. Главен герой в текста посветен на миналото му е неговата майка, която му дава сила и любов в тези трудни за тях времена. В песента си Ghostface отбелязва, че е важно всеки да помни откъде е тръгнал, защото в противен случай няма да знае накъде отива.

3. Tupac – “Brenda’s Got a Baby”

В дебютния си албум Tupac включва песента си „Brenda’s got a baby”, която засяга проблема с ранната бременност при момичетата. Tupac се вдъхновява да напише тази песен, след като прочита статия във вестника за 12-годишно момиче, което забременява от братовчед си и  изхвърля бебето в кофа за боклук, защото не иска родителите й да разберат за него.

4. DMX – “Slippin”

Slippin е музикален разказ за болезненото детство на DMX. В песента той разказва за възходите и паденията, за зависимостта си към наркотиците и за рапирането като неговия златен билет към успеха и излизане от гетото. Той изказва и своята благодарност към бившата си съпруга Tashera Simmons, която му помага през доста трудни за него години.

5. Nas – “Dance”

Майката на Nas умира от рак на гърдата и той много трудно преживява смъртта й. Тя е единственият и най-близък човек до него и след фаталния край на тежката й диагноза, Nas дори се чуди дали да продължи с кариерата си на рапър. Накрая обаче той събира сили и записва песента „Dance” в нейна памет.