Топ 5 на сценичните псевдоними на звездите и техният произход

Името продава и е важно да бъде запомнящо и ефектно.  Затова  доста от звездите избират сценични псевдоними пред истинските си имена.

Разбира има и такива като Бионсе и Майкъл Джексън, които са достигнали световни величини със собственото си име, но масовата практика е да се използват псевдоними.

1. Miley Cyrus

milo

Тя е родена с името Дестъни Хоуп Сайръс, но невероятната ѝ усмивка ѝ създава псевдонима „Смайли” още като хлапе. По-късно тя го съкращава на Майли, а през 2008 г. официално се прекръства на Майли Рей Сайръс. Днес от чаровната усмивка на Майли няма и следа, виждаме я предимно изплезена и в неадекватно състояние, поднасяща ни поредната порция провокация.

2.Iggy Azalea

o4ktxtc6cc02up5ceiyx

Истинското ѝ име е Аметист Амелия Кели. Когато започва кариера в музикалния бранш си избира името на любимото си куче от детството – Иги, а фамилията ѝ всъщност е улицата в Австралия, на която е израснала – Азалия.

3.Snoop Dogg

snoopdogg

Малцина знаят, че рапърът се казва по документи Калвин Кордозар Броудус Джуниър. Като дете родителите му са го наричали Снупи, защото им напомнял на кучето на героя Чарли Браун от Peanuts. По-късно той добавя и „опашката” Доги Дог, като се превръща в Снуп Доги Дог или на кратко Снуп Дог.

4. Tupac

tupac

Тупак е роден като Лизейн Париш Крукс. Майка му го ражда месец, след като е обвинена от американското правителство в над 150 конспирационни престъпления срещу американското правителство. След като малкият Лизейн навършва годинка, тя го прекръства на Тупак Амару II – водач на въстание в Перу срещу испанското управление през 18 век.

5.Pink

PinkSinger2010AP_large

Прякорът на Алесия Бет Мур няма нищо общо с розовия цвят на косата, в който често се появяваше в началото на кариерата си. Всъщност псевдонимът се ражда поради факта, че тя често се изчервявала. През 1992 г. певицата решава да го задържи за сценично име, след като гледа филма Reservoir Dogs, в който един от героите е Г-н Пинк, изигран от Стив Бушеми.