УС на БФБаскетбол разреши присъствието на играчи от школите на Балкан и Рилски спортист на финалите на НБЛ в Ботевград.

„В допълнение на Списъка на лицата, имащи право на достъп в залите за официални срещи без публика, УС на БФБ допуска следното изключение:

При съгласие на двата участващи отбора се допускат до 50 картотекирани подрастващи състезатели и 5 картотекирани треньори от школите на всеки от участващите отбори. Контролът в залата се осъществява от дежурния представител на БФБ и представител на НБЛ.“

Както е известно, предстоящата домакинска среща на БК Балкан в мач номер 3 от финалната серия в НБЛ и предвид наложеното наказание от ДАС за провеждане на две срещи без публика, мачът трябваше да се проведе пред празни трибуни. Според нормативните документи на лигата и „СПИСЪК НА ЛИЦАТА, ИМАЩИ ПРАВО НА ДОСТЪП ДО ДОМАКИНСКИТЕ СРЕЩИ НА ОТБОРИТЕ, НАКАЗАНИ С ПРИНУДИТЕЛНА МЯРКА „ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩА БЕЗ ПУБЛИКА” достъп до залата имат:

1. Представителен отбор на гостуващия БК (включени в тимовия лист)

– до 19 човека;

2. Представителен отбор на БК домакин (включени в тимовия лист)

– до 19 човека;

3. Длъжностни лица по назначение:

– Назначените дежурен представител на БФБ и съдии за срещата

– Назначените секретари, статистици и информатор на срещата

– Видеоператор на БК домакин

4. Ръководителите и служителите на БФБ и членовете на УС на БФБ;

5. Ръководителите и служителите на НБЛ

6. Ръководители и служители на БК домакин -до 8 човека;

7. Ръководители и служители на БК домакин -до 8 човека;

8. Обслужващ персонал в залата (за почистване на терена, залата и техническа

поддръжка) – до 4 човека;

9. Акредитираните спортни журналисти

Списъкът с имената на лицата, попадащи в посочените по-горе категории и брой се изготвя от БК домакин и се предоставя за контрол от Дежурния представител на БФБ.

Гостуващият БК е длъжен да представи на БК домакин списък с имената и длъжностите на лицата, които ще присъстват на срещата най-късно в срок до 4 часа преди срещата.

Ако това не бъде направено в залата ще бъдат допуснати само лицата, включени в тимовия лист на гостуващия БК за съответната среща.

Самоличността на лицата се удостоверява с лична карта или със съответната състезателна, треньорска или журналистическа карта със снимка.“

От клуба домакин пък обявиха, че ще поставят голям видеоекран пред залата, за да могат феновете в Ботевград да гледат заедно двубоите от финалите в града.

източник https://nbl.basketball.bg/