Варненец стана световен шампион по брейк

Стефан Георгиев, победител от танцовото състезание на FUNCITY +, спечели призово място на най-голямото брейк състезание в света – Battle of the Year, което се проведе в края на миналата седмица в гр. Есен, Германия.

В състезанието участваха танцьори от 20 държави. Стефан спечели т.нар. батъл, (от англ. battle) на warm up партито по двойки със случаен партньор.
Стефан e на 24 години и се занимава с брейк от осем години. В Германия той представляваше отбора Monstribe. Участието му в турнира в Есен беше наградата, която той получи от състезанието на FUNCITY +.

„Танците за мен са начин на живот, начин да изразя себе си по свой, уникален начин. Моите професионални амбиции са да пътувам по света и да споделям своите умения“, сподели Стефан.

„Пожелавам на всички участници във FUNCITY + да не спират да правят това, което обичат и никога да не се отказват“, допълни той.

FUNCITY + e най-голeмият младежки фестивал на Черноморския регион. Той се организира от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, а негов основен партньор е община Варна. Целта на FUNCITY+ е идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора чрез стимулиране на техните инициативи.Чрез фестивала място за изява ежегодно намират десетки млади артисти, художници, предприемачи и спортисти. Танцовото състезание в рамките на фестивала, което спечели Стефан се нарича „Обединението прави силата“ и неговия формат е по оригинална концепция на брейк група Soul Award.