Видео-премиера на “Елате си” – Веси Бонева

Боби Ваклинов, Ваня Джаферович с дъщеря си Леа, Гери Дончева, Нора Караиванова пристигна в компанията на Маги Джанаварова, Ясен Зердев и звездата от X Фактор Елена Брусарска, придружена от новия си приятел пристигнаха в бар „Спутник”, за да чуят призива на Веси Бонева към всички, които са далеч от България, но я носят в сърцето си. Завърналата се на родната музикална сцена Вяра Атова блесна с елегантност и автентичен стил.

Едни от първите, уважили събитието бяха легендата на поп-музиката Момчил Колев, който дойде с очарователната си съпруга Анна. Присъствието на г-жа Малина Едрева – председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община загатна за новите съвместни проекти със Светльо и Веси. Талантливата Весела Бонева благодари на всички, участвали в патриотичния проект, но най-емоционални бяха благодарностите към баща й Николай и дуетната й половинка Светлин Къслев – автор на музиката и аранжимента на песента „Елате си”. Гостите бяха посрещнати, по стара българска традиция, с домашно приготвена питка. Тя бе в ръцете на Петя – облечена в тракийска носия, а Сашо, пременен в северняшка, изкуши присъстващите с вариация на коктейл от автентична родна ракия, в компанията на доматен сок. Весела Бонева изпълни на живо актулния проект „Елате си”, а след това изненада гостите с популярния хит „Родината”.

Музикантите призоваха всички българи, които живеят извън родината да се завърнат тук, където ги чакат близки и приятели, семейство и дом. Талантливата Веси Бонева представи Александър Корабов – Bate Sa, чийто текст “удря” в сърцето, а музиката и аранжимента на най-новия проект на Star Light records трогнаха сърцата на всички присъстващи. Гайдарят Стойо Стоев наелектризира атмосферата с изпълнението си, а Павлин Иванов – Bashmotion обра овациите на гостите за перфектната си работа по клипа на „Елате си”.

Уникалната лента пресъздава кадри от Родопите и е реализирана със специалната подкрепа на община Чепеларе и кмета на с. Проглед, Марио Куцинов, който специално пристигна за видео-премиерата заедно с невръстния си син.

Мястото, на което е заснето видеото е заредено с магнетичната сила на Православния кръст, където се слива божественото с реалното, там, където е силата, която вдъхва кураж на хиляди хора, усетили вълшебната му мощ. Сливането на тайнственото с действително, дава надежда, че има ”светлина в тунела” и бъдещето ще е по-добро, ако всички ние повярваме.  За да усетите българското и да се доверите на силата на душата си, трябва да станете част от проект “Елате си”.

Силата на песента дава лъч надежда, че вярата и надеждата са живи, когато всеки носи в сърцето си пламъка на истинската, родна красота и самобитност. Обезлюдени села, баби, приели ролята на възпитатели за своите внуци, са реалната картина от живота на съвременния българин. Но когато искрицата надежда все още проблясва в сърцата ни-нищо не е загубено. Вярата в новия ден дава силата, че всичко може да се промени и хилядите напуснали родния дом, могат “да се върнат”, да върнат душите си. Когато държавата абдикира, музиката, отваря онова кътче на сърцето, в което се таи българщината. Тъжно е да гледаме афиша “Търси се” с хора, предпочели да оставят род и родина, за да търсят благополучие и по-добър живот. България е в сърцето и ако това е реалност-нищо не е загубено. Млад и амбициозен екип, които отваря душата си за съкровени идеали, създава музика, която те кара да се замислиш.

Магнетизмът на „Елате си”, отваря съзнанието за вечните ценности в живота. Клипът вече е в най-гледаните телевизии, а парчето се върти в любимите български радио-станции.

 

Снимки: Виктория Сиракова за HiLife