(Видео) SVET – Светлин Радославов, българския Хип Хоп цигулар (359TV, “Първа смяна”)

Светлин Радославов-SVET за срещите му с Kanye West, Jay Z, Beyonce, Shaq за желанието му да работи заедно с Бате Сашо и Спенс.
Вижте уникалното интервю за нашите колеги от “Първа смяна” по 359ТВ

Светлин Радославов – Svet е роден в град София. Още като дете семейството му забелязва, че Светлин има вроден талант. На три години грабва цигулката и започва да се упражнява всеки ден. На седем се явява на национален конкурс в Благоевград и печели първо място. От първи до трети клас учи в средно училище „Юри Гагарин“, а в четвърти клас се явява на конкурс в музикалното училище в София и печели място в него. Продължава да учи в четвърти и пети клас там, а съученичка му е певицата Йоанна Драгнева. На единадесет години заминава за САЩ заедно с майка си и брат си. Там Светлин развива таланта си в едно от най-престижните музикални училища в цял свят – Eastman School of Music. Светлин, по-известен с псевдонима – Svet, проявява силен интерес към Hip-Hop музиката и започва да пише песни и да продуцира музика. Това е една от неговите най-големи страсти, като в своята работа комбинира бийтовете с изпълнение на цигулка. Svet бързо набира популярност като има участия на места из цял Ню Йорк Сити.
За първи път се явява по националната телевизия в BET Canal през 2009-а година, където свири на живо с Jamie Foxx и Kanye West. През 2012 г. получава покана да се яви в шоуто America’s Got Talent (Сезон 7), където достига до полуфиналите в Лас Вегас. След шоуто получава покани за участия в над 60 града в САЩ. Свири на наградите BET, шоута и програми по време на баскетболни мачове от NBA, участвал е в шоу с рапъра Fabulous, певеца Co-Lo и победителя от American Idol – Филип Филипс. Прави успешни концерти в Маями, Лос Анджелис, Лас Вегас, Ню Йорк Сити, Детройт, Торонто, Амстердам, Катар, Йордан, Абу Даби, Дубай, Ирландия и др.
Първото си интервю за родните медии, талантливият музикат, даде ексклузивно за предаването “Първа смяна” по 359TV. За успехите на сцената и в живота, Svet разговаря с Павката, с директна онлайн връзка, по скайп. Да превръща класическата музика в хип хоп е неговата страст. „С устата си казваш какво ти е на сърцето! – Музика и музика” казва младият цигулар за уникалният си стил. В края на интервюто той изсвири българския химн с цигулката си

.13002544_608768545966649_2289190660833712039_o