“Върху бийтове на…“ Денис Гаврилов “Rusty”

“Върху бийтове на…“ е нова рубрика в 359hiphop, в която всяка седмица пред еднакви въпроси ще застанат една от най-важните части при създаването на едно парче, а именно бийтмейкарът.

Днес в рубриката ни имаме удоволствието да ви представим и запознаем с Денис Гаврилов – Rusty. Денис „Rusty” Гаврилов е работил и стой зад проектите на редица изпълнители като: F.O. , Dim4ou, Жлъч, Григовор, Боро Първи и др.

Ето и какво ни сподели Денис:

1. Как започна всичко? Кой/какво те забърка в това да искаш да си най-важната част от създаването на едно парче?

Беше 2013-та година и бях едвам седми клас, буквално детенце. Значи, в самото начало ме забъркаха момчетата от ATS, наш Димчо и микстейпът им ”Пилето Във Фурната”, защото имаха различното звучене от повечето български артисти на хип-хоп сцената, а именно траперското. Тематиката на текстовете им също ме закачи хаха. Най-вече ме зариби Лу (ATS), за което му благодаря, че ми даде пример за програма, с която и аз да почна с тия магии. След това още повече ме вкараха цялата 808 Mafia. Още от малък си щракам на пианото, ама кой да знае, че ще се случи това нещо…

А що се отнася до това защо искам да съм най-важната част в една песен е, защото, общо взето, бийтмейкърите придават по-голямата част от емоцията в/на едно парче.


2. Кой беше първият човек с който си работил и как стана така че да работите заедно?

Първият беше Ейса (Ace), Петър Петров. Запознахме се през февруари, 2014-та. Пратих му инструментал ей така и забъркахме. Тракчето си е на ниво, според мен, защото тогава бях съвсем в началото, а звучи, що-годе, добре. Искам да благодаря и на него, защото той ми даде повечето стимул да продължа да занимавам музиката.

3. А с кой би ти се искало да работиш, а все още не си?

С кого не съм?… Може би искам с Пашата от MBT от българите. Поздрави на нашите от 22Recordings! С чужденци – най-вероятно с Lil Bibby, или Lil Herb.

4. Според теб българските изпълнители отдават ли нужното уважение към хората, които реално стоят зад тяхната продукция и без които не би съществувало едно парче?

Според мен изпълнителите, които наистина оценяват тези неща, биха ги пускали на по-добър изглед за феновете и нефеновете, защото всеки заслужава да бъде споменат, където и да било – той е свършил важна работа за реализацията на даден проект.

5. …. а феновете?

Феновете се делят на две групи – истински и коне с капаци. Да няма обидени хахаи най-вече – благодарим, че ги има!

6. Ако не се беше забъркал толкова дълбоко в музика с какво други би се занимавал?

Ако не се бях, не забъркал, а объркал по-скоро… Ами щях да си ходя просто на даскало и да стоя на компютъра да си цъкам игрички.

7. Според теб, има ли Българска бийтмейкърска общност и на какво ниво е?

Според мен бийтмейкърите в България са на доста високо ниво, защото аз лично се познавам с такива. Даже ще се осмеля да дам примери. Sezko, който ми е дуетна половинка в Evermind, Боята, ArtimoX и PNS, които тепърва ще ни взривяват с продукция, D-Press, HRD… И като цяло имена, които сте чували и виждали в комбина с някой уважаван, слушан, стилен и известен артист. А за общност – не мога да кажа, че съществува такова нещо. Всеки си прави неговото и не зависи от друг.

8. Според теб, кой от съвременните биймейкъри и продуценти ще се превърне в легендарна емблема на световната сцена?

Чужденци са. То се е видяло отсега, че дълго време ще бъдат помнени още дълги години цялата 808Mafia, Metro Boomin и Zaytoven. Има още няколко имена, но те са по-вътрешни и хората, които не са в нашата сфера едва ли ги знаят.

9. Ако имаш възможността за един ден да работиш с някой от иконите в областта по проект, кой би бил той?
Това безспорно ще бъде Зайтовен, цветнокожият Бетовен!

10. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за дадено парче при поврорното му слушане/гледане?

Да, защото при някои случаи по време на първото слушане не съм чул нещо по-интересно и заинтригуващо. Случвало се е често даже…

11. Кои са трите проекта с които най-много се гордееш, че си работил по тях?

Гордея се най-вече с моето отроче “ДИНАСТИЯ”, ключовото ми участие в албума на Боро “БОРОУГОДЕН”, участието ми в албума на Димчо “УНГ2” и песента на FO и Peeva – “Може Би”. Това са четирите ключови. Иначе съм горд с всичките си проекти, защото съм се старал да ги до изпипам докрай.

12. По какво работиш напоследък и какво ново може да очакваме скоро от теб?

Работя по много неща. Откакто съм в групата на 22Recordings, нещата са много по-сериозни. Замисляме микстейп (EP) с Бобката и ще се постараем да го пуснем до рождените ни дни 22.01-25.01. Работя отделно по албума с Kicko “(K)Rusty”, който ще има доста интересни неща и е на финалната права от реализирането му! Другите неща са по-дребни, но не маловажни.

13. Пожелай нещо на хората, които четат това и на тези които искат, но все още не са започнали да се занимават с биймейкинг/продуцентство.

Пожелавам живот и здраве, много късмет, щастие занапред, истинска любов и да правите това, което ви кара да се радвате и ви прави доволни. А за колегите – същото и да бутат само напред! Искам да благодаря най-вече на родителите ми, защото са ме подкрепяли винаги и продължават! Искам да благодаря и на приятелите ми, които са били с мен винаги, още от самото началото!

Повече за Денис Гаврилов – Rusty може да намерите на официалната му фейсбук страници.