“Върху бийтове на…” Ростислав Петков “Roasty Suave”

“Върху бийтове на…“ е рубрика в 359hiphop, в която всяка седмица пред еднакви въпроси ще застанат една от най-важните части при създаването на едно парче, а именно бийтмейкарът.

Днес в рубриката ни имаме удоволствието да ви представим и запознаем с Ростислав Петков – Roasty Suave. Ростислав Петков – Roasty Suave е работил и стои зад проектите на редица изпълнители като: Боро Първи, Dim4oU, Атанас Колев, Chefo и т.н. Ростислав е част от Bulgang – Kойто рамо до рамо с Цветан Димитров – Brevis, поставят и представят България на световната трап карта.

Ето и какво ни сподели Ростислав:

1. Как започна всичко? Кой/какво те забърка в това да искаш да си най-важната част от създаването на едно парче?

Всичко започна лятото на 2011 година. Един ден се бяхме събра ли с двамата ми най-добри приятели Стефан Иванов(CHEFO) и Атанас Колев и ми предложиха да правим заедно музика ,след което ми показаха програмата FL STUDIO ,но започнах да се занимавам сериозно чак 2014г. преди това просто си играх с програмата повече от колкото да правя музика. Но щом се хванах сериозно започнаха да се получават нещата и започнах да се развивам.


2. Кой беше първият човек с който си работил и как стана така че да работите заедно?

Работих за първи път с двамата споменати в предния отговор Стефан Иванов (CHEFO) и Атанас Колев, няма как да не са те просто, всичко започна с тях и продължаваме да работим заедно.

3. А с кой би ти се искало да работиш, а все още не си?

Бих искал много да работя с ЯВКАТА ДЛГ ,ЖЛЪЧ, ГРИГОВОР, МАДМАТИК, АТИЛА, ЪПСУРТ ,YOUNG BB YOUNG, КРИСКО ,ГРАФА и РУШИ, това е само част от хората. Има разлика в стиловете ,но аз съм човек който обича да експериментира и не се придържа само към един стил !

4. Според теб българските изпълнители отдават ли нужното уважение към хората, които реално стоят зад тяхната продукция и без които не би съществувало едно парче?

Според мен някой от артистите отдават нужното уважение, но за съжаление има и такива които са в другата крайност…

5. …. а феновете?

Фенове, не смятам все още че имам или поне не съм срещал такива .

6. Ако не се беше забъркал толкова дълбоко в музика с какво други би се занимавал?

Ами сигурно щях да се занимавам с фотография и кино, аз и сега се занимавам с това ,но само в свободното си време когато не правя музика.

7. Според теб, има ли Българска бийтмейкърска общност и на какво ниво е?

Общност има и е малка за сега, не е все още на много високо ниво ,но се надявам с времето да се подобри ,просто трябва да си помагаме и да работим заедно повече, а не да се хейтваме.

8. Според теб, кой от съвременните биймейкъри и продуценти ще се превърне в легендарна емблема на световната сцена?

Metroboomin!!!/em>

9. Ако имаш възможността за един ден да работиш с някой от иконите в областта по проект, кой би бил той?

Това е много труден въпрос, но може би ще трябва да избера Dr. Dre!

10. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за дадено парче при поврорното му слушане/гледане?

Да със сигурност, но не изцяло да си го променя.


11. Кои са трите проекта с които най-много се гордееш, че си работил по тях?

Аз се гордея с всичките си проекти ,но най-много с първият ми EDM/TRAP проект също така и колаборация с един мой близък приятел Brevis издаден в най-големия канал в youtube за такава музика именно trap nation:
BREVISxROASTYSUAVE-BREAKING ICE (FT. HALA SHERIF)
Втората е BOROxDIM- KOТ ДОДИ, защото как да не се гордее човек с такава колаборация и Третата е CHEFO ft. ATANAS KOLEV – АРИ ТИХО, защото е първия наш общ проект ,който пуснахме! Благодаря на всички артисти ,с които съм работил и продължавам да работя !

12. По какво работиш напоследък и какво ново може да очакваме скоро от теб?

Скоро ще се разбере над какво работя, има интересни колаборации и може би нещо авторско.

13. Пожелай нещо на хората, които четат това и на тези които искат, но все още не са започнали да се занимават с биймейкинг/продуцентство.

Мога да им пожелая да са живи и здрави, да не спират да правят музика ,да се развиват и да не мързелуват защото това до никъде няма да ги докара.

 

Повече за Ростислав Петков “Roasty Suave” може да намерите на официалната му фейсбук страница.