За поредна година Атанас Месечков събра над 200 танцьори от цялата страна

За поредна година Атанас Месечков събра над 200 танцьори от цялата страна в различни възрастови групи, които показаха своите умения в стиловете „Класически и характерни танци“, „Съвременни танци“, „Улични и хип хоп“, „Латино и стандартни танци“. 
Състезанието започна с най-малката възрастова група от 5 до 13години и продължи със следващите категории „Юноши“, „Ветерани над 18 години“.
Гала вечерта на Galleria Dance Cup започна в 19.30 часа с откриване на състезателната част за “Сеньори Pro Latin над 40 години“ и връчване на статуетките на всички наградени за принос в танцовото изкуство:
Плакет за принос в танцовото изкуство стил латино танци получи Яна Димитрова – собственик на танцов комплекс Dance Fashion.

Втори плакет за принос в танцовото изкуство и развитие на танцови школи в България получи Кремена Илиева – съдружник в танцова школа Dance Academy Sofia.

Трети плакет и грамота за принос в танцовото изкуство стил Хип Хоп ще бъде връчен на Калин Калинов собственик на танцова школа X Energy Crew.

Четвърти плакет за принос в танцовото изкуство стил – класически балет получи Галина Сребрева.

Пети плакет за принос в танцовото изкуство получи Лили Стефанова от БТВ за медийно отразяване на всички спортни танцови събития.

Шести плакет за развитие в танцовото изкуство получи Mesechkov Dance School за иноваторски кардио и латино програми.

Жури на Гала вечерта бяха :

СОФИЯ БОРИСОВА – Създателката на модна къща Романтика Фешън. Вече 23 години тя създава своите уникални от кутюр тоалети с утвърдилата се марка на компанията си.
КРЕМЕНА ТОДОРОВА, бакалавар спортна педагогика, треньор по спортни танци и спортна журналистика.
ЯНА ДИМИТРОВА един от най-добрите професионални танцьори у нас, главен инструктор в клуб „Dance Fashion“.
ГАЛИНА СРЕБРЕВА Магистър Балетна режисура и Магистър Балетмайстор-педагог. Соло балерина в Национална Опера и Балет- София, където изпълнява редица солви роли в репертоара на трупата.
КАПКА АМЗИНА Първата българска Мисис Баба. Управител на рекламна агенция, има една дъщеря (Паолина) и внучка (Божидара). Танцува великолепно и тъкмо ръченицата беше една от причините журито да й даде короната.
ДОНИ ВАСИЛЕВА спечели титлата “Мисис баба Вселена”. Василева има две дъщери и двама внуци. Мисис Баба 2015 се представя като нежна и същевременно с това авантюристична и борбена натура. Участник в мащабното реалити „Фермата“.
БИЛЯНА ПАНТАЛЕЕВА Бизнес обучител и управител на Ойро Ивент. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите.

Състезанието завърши с награждаване на Сеньори Basic 
Победители в тази категории са :

Първо място Pro Latin Basic- Трендафил Сърмов и Бистра Илиева- Dance Academy Sofia
Второ място Pro Latin Basic- Лъчезар Тодоров и Веселка Христоскова
Трето място Pro Latin Basic- Атанас Месечков и Лора Цолова

Фурор предизвика последната танцова категория Pro Latin , в която взеха участие бизнес дами .
В борбата за голямата купа на Galleria Dance Cup 2016 те се представиха в изпълнение на три танца „самба“, „ча-ча-ча“, и „румба“.
Под бурните аплодисменти на публиката купата грабна Детелина Смилкова вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – първото специализирано висше училище в България в областта на финансите, застраховането, бизнеса, мениджмънта и маркетинга.
В периода 2005-2009 г. е съветник на министъра на икономиката и енергетиката, а от 2007 г. е председател на Съвета на директорите на “Капман Енерджи Грийн Фонд”.
Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията. Председател e на „Бизнес Лейди Клуб България“ и e носител на наградата на списание „BG Business Review“ през 2012 г. за принос в развитието на образованието в България. Председател е на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора.
Второто място беше за Теменужка Кирилова с партньор Лъчезар Тодоров.
Гала вечерта приключи с демонстрации на професионалисти от най-големите танцои школи „Зоки-Велико Търново“ и „Ера Балет Пловдив“, който са организатори през месец април на първите световни квалификации по танци в България.

10294341_10153368096365843_2557020888191501326_n    12832407_10153368096775843_1795851403330756911_n