Заваляха дела срещу Travis Scott след трагичния край на фестивала “Astroworld”

Множество дела са заведени срещу Travis Scott, след като осем души загинаха, сред тях и 14-годишно момче, а стотици бяха ранени при блъсканица на фестивала “Астроуърлд” в Тексас, САЩ, съобщи БТА.

Един от пострадалите при инцидента обвинява Скот и гостуващия изпълнител Дрейк, че са подстрекавали публиката и иска обезщетение от един милион щатски долара. Нито един от двамата изпълнители не е коментирал иска.

Трагедията се разиграла около 21,15 часа местно време в петък в Хюстън, щата Тексас, по време на изпълнението на Травис Скот, който бе хедлайнер на фестивала “Астроуърлд”. Осем души загинаха и десетки бяха ранени при блъсканица, когато фенове започнали да се бутат към сцената на концерта на рапъра. Линейки и полицейски автомобили многократно са преминали през публиката с включени светлини заради безредицата.

В понеделник хюстънският адвокат Тони Базбий обяви, че кантората му завежда колективен иск от името на 35 потърпевши за небрежност, довела до трагичния инцидент. Адвокатът уточни, че делото е срещу Травис Скот и промоутърите и мениджърите на фестивала за това, че не са осигурили нужната безопасност и не са организирали спешни мерки за овладяване на ситуацията. Сред ищците е и семейството на 21-годишен младеж, който почина в блъсканицата.

Срещу Скот и организаторите на концерта е заведен и още един иск за 1 милион долара обезщетение за причинени сериозни телесни травми от друг пострадал.

В неделя друг адвокат също обяви, че завежда колективен иск от потърпевши.

Не за първи път Травис Скот е подсъдим за събития на негов концерт. През 2018 г. той се призна за виновен за нарушение на обществения ред, след като бе обвинен, че е подстрекавал публиката да се качи на сцената на концерт в щата Арканзас.