Заявка за нов хит – „Чет Бейкър” на Ива Янкулова и Молец

На 14 декември от 19:30 се състоя официалната премиера на видеото към песента “Чет Бейкър” в Quartal

Food Park, съпроводена от мини концерт на YVA (Ива Янкулова), Молец и поетично четене на Иван Ланджев.


Заглавието на песента, всъщност е и заглавие на поемата на Иван Ланджев, който преподава творческо писане на Ива Янкулова преди няколко години. Двамата се сприятеляват, заговарят не само за поезия, но и за музика, и така се стига до нейната идея да направи песен. Авторът, макар и ревнив към думите си, се ентусиазира. За Ива Янкулова споделя: “Тя е толкова талантлива, че дори моят курс не ѝ попречи да се развие”. Когато Ива кани и “Молец” да се включат в проекта като вокалисти, Иван, който им е фен, е във възторг.

Снимките на видеото, режисирано от Рая Руменова и Ирина Иванова, отнемат един ден и разказват интригуваща история за минала и бъдеща любов с красивите глас и персонаж на Ива и талантливите Крис и Юли („Молец”). Изпълнителката познава Крис от дете и харесва музиката на популярното напоследък дуо. Малко преди да завърши песента, заедно с продуцента Стоян Бозов, Ива решава, че трябва да включи „Молец” в проекта.

Визиите са дело на Сергей Йорданов, а ефектният аутфит, стил 70-те, с който е облечена главната героиня е специално шит за клипа по заръка на дамите режисьори. Екипът на Quartal Food Park осигурява масленозеленият автомобил от 70-те. Всички герои в сюжета са с кехлибарени бижута, защото стилистът е вдъхновен от фразата в песента “и оня път във кехлибара на момента…”. Гримът е дело на Елиза Попова а косите на Жоро Петков.

Можете да видите видеото тук: