Жената, обвинила Снуп Дог в сексуално насилие, оттегли съдебния си иск

Жената, която обвини рапъра в сексуално насилие, е оттеглила съдебния си иск срещу него.

В сряда, 6 април, анонимната жена, посочена в документите по делото с псевдонима “Джейн Доу”, е поискала от съдия в Лос Анджелис случаят да бъде прекратен изцяло. Адвокатите ѝ обаче са внесли документите така, че обвинението да може да бъде повдигнато отново на по-късен етап.

Не става ясно жената се е отказала от твърденията си. Решението ѝ идва две седмици след като самият Снуп Дог поиска съдът да отхвърли искът с аргументът, че е пълен със “спекулации и ирелевантни твърдения”, но в него липсват валидни законови обвинения.

“Не е изненадващо, че ищецът се отказа от обвинението срещу ответниците. Нейното оплакване беше пълно с фалшиви обвинения и недостатъци”, коментира говорител на рапъра пред Billboard.

Съдебният иск беше внесен на 9 февруари т.г., малко преди планираното участие на Снуп Дог на музикалното шоу по време на Superbowl – финалът на Националната футболна лига на САЩ.

В искът анонимната Джейн Доу твърдеше, че е била нападната поотделно от Снуп Дог и неговият приятел Don “Magic” Juan в рамките на 24 часа през месец май 2013 г.

По думите на жената тя първо е била нападната от Magic, чието истинско име е Доналд Кембъл, след като приела той да я закара до дома ѝ, заспала в колата, а след това се събудила в неговата къща. Твърди, че на следващата сутрин Кембъл насила “проникнал” в устата ѝ.

Според Доу двамата след това отишли в студиото на Снуп Дог, където рапърът влязъл в тоалетната, докато тя я използвала, и поискал орален секс. Жената твърдеше, че се е съгласила въпреки волята си, защото “се е страхувала за безопасността и живота си”. Твърдеше също, че Снуп е мастурбирал върху нея.

Малко след завеждането на иска рапърът отхвърли обвиненията и ги определи като опит за изнудване за пари. Според адвокатите му нищо от твърденията на жената не се е случвало.

Не последва публичен отговор – вместо това в началото на март ищецът внесе нов вариант на иска, който на 26 март Снуп Дог поиска от съда да отхвърли заради липсата на “значими детайли, отнасящи се до твърденията” на жената.

Отговор не последва, преди жената да оттегли иска си в началото на април. Адвокатът на жената обяснява, че тя го прави, за да може да запази правото си на по-късен етап да внесе друг иск със същите обвинения.

Същият адвокат, Мат Финкълбърг, коментира пред Rolling Stone, че все още стои зад твърденията на своята клиентка.