Звездите пощуряха по Ice Bucket Challenge

Светът се побърка по ALS Ice Bucket Challenge

 От няколко дни, всички социални мрежи са полудели по предизвикателството, което е благотворителната кампания – ALS Ice Bucket Challenge.

ALS е най-разпространената болест в Америка, която засяга нервните клетки в мозъка и гръбначния стълб. Учени решават чрез опита Ice Bucket Challenge да се съберат пари за болните хора в Америка.

За броени минути ALS Ice Bucket Challenge обиколи цял свят и почти всички американски звезди се включиха. Предизвикателството се изразява в това да се залееш с кофа със студена вода и лед, да предизвикаш още трима свои колеги или приятели, които в рамките на 24 часа трябва да се залеят със студена вода или да дарят пари за кампанията.
Повече звезди на запад правят и двете.

Сред хип хоп артистите, които се включиха са в световен мащаб са : Dr. Dre, Tyga, Chris Brown, Wiz Khalifa, Usher, Kevin Hart и още много други.


* Амиотрофична латерална склероза (ALS), често се нарича “болестта на Лу Гериг”, е прогресивно невродегенеративно заболяване, което засяга нервни клетки в мозъка и гръбначния мозък. Двигателни неврони достигнат от мозъка на гръбначния мозък и на гръбначния мозък на мускулите в тялото. Постепенното дегенерация на двигателните неврони в ALS в крайна сметка води до тяхната смърт. Когато моторни неврони умират, способността на мозъка да започне и контролира движението на мускулите се губи. С доброволното мускулите действие постепенно засегнати, пациентите в по-късните стадии на болестта могат да станат напълно парализирани.